Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Veneto

Veneto

De Italiaanse Veneto wijn

De Italiaanse Veneto wijn is een frisse fruitige rode wijn met een robijnrode kleur die uit de omgeving komt van Venetië, ons allemaal bekend van het water, maar ook bekend van de lekkerste Italiaanse wijnen. De wijn wordt gemaakt van de belangrijkste druiven zoals: Corvina, Rondinella, Molinara,… Natuurlijk zitten er ook druiven in die voor ons wijnkenners wat minder bekend zijn.

Dit vanwege ons zacht klimaat, sommige druiven kunnen door de koude niet groeien. De druiven worden na afloop als ze geplukt zijn in een warmere omgeving gelegd gedurende een 3 maanden en dan worden zij gedroogd. Met vocht dat overblijft ben je zeker van een smaakvolle lekkere rode Veneto. Na het maken van de wijn moet de wijn rusten en rijpen op het vat gedurende een half jaar en dan als de wijn in de fles zit moet hij nog zeker een halfjaar rijpen in de fles voor zijn optimale smaak.

Wat kun je serveren bij deze wijn

Vanwege zijn typische rode kleur smaakt de wijn het beste bij een stuk rood vlees. Dat mag ook een stukje wit vlees zijn als kip of kalkoen. Gegrild vlees smaakt ook bij dit soort wijn wat gebakken is in een gril of op de barbecue. Je kunt deze wijn combineren samen met Italiaanse gerechten, zoals pasta en of anti-pasta.

De wijn smaakt het beste ’s avonds als de temperatuur was minder is en een avondbriesje komt opzetten. Maar ook met een goed boek zal deze wijn u nooit vervelen. De wijn heeft een zachte afdronk en geen zware rode wijn smaak zoals andere wijnen op de markt. In principe kun je hem op elk moment van de dag drinken met wat lekkers te eten.

Je kunt de wijn combineren met borrelhapjes en met goed gezelschap.