Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Toscane

Toscane

Het Italiaanse wijnparadijs Toscane

Toscane is echt een wijnparadijs voor mensen die de echte Italiaanse wijnen nog willen leren kennen. Toscane is een regio dat zich bevindt ten noorden van Italië. De hele regio profiteert van zachte lucht en van een gematigde winter die ervoor zorgt dat de druiven die men er kweekt, er altijd goed uitzien. De zomer is wamt maar dan ook weer niet te warm en de lente en de herfst zijn twee seizoenen waar er nogal veel regen valt.

Aan de andere kant is er in Toscane veel te doen, er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden die je er kan bezoeken tegen een lage prijs. Uiteraard eentje kennen we allemaal dat is de toren van Pisa, maar ook omdat er veel wijn wordt gemaakt kan je oude boerderijen bezoeken en kan je als het ware echt proeven over hoe ze daar nu die lekkere Italiaanse wijn maken,een echte aanrader voor de liefhebbers. Een weekendje op een boerderij. Toscane beschikt over een 120 tal natuurreservaten waar er dieren worden beschermd tegen het uitsterven.

Welke wijnen komen er van Toscane

Een Toscaanse wijn is volgens veel Italianen nogal de beste wijn van de hele wereld, nou wat maakt een Toscaanse wijn nu zo lekker? Het aangename klimaat en de mensen die liefde hebben voor wijnen.

Chianti is de bekendste wijn die komt van Toscane, het is een lekkere fruitige wijn die je ondanks zijn frisse smaak overal bij kunt drinken. Morellino is een droge rode wijn, die men het beste schenkt bij rood vlees. En ook nog een bekende afkomstig van Toscane dat is de Brunello di Montalcino, deze wijn kun je in feite drinken bij alle gerechten, het lekkerste bij gegrild vlees. Maar u kan deze wijnen natuurlijk ook drinken bij een goed gezellig boek of ’s avonds op het terras.