Italiaanse Wijnwijzer 🍷
De Marken

De Marken

De Marken in Italië

Het landschap van le Marche in Italië doet de meeste mensen denken aan Toscane en aan Umbria. Diegenen die op zoek zijn naar het echte Zuiderse Italië, die zijn hier echt op zijn plaats. De havenstad Ancona is de grootste stad aan de Marken. Het centrum is Middeleeuws en jammer genoeg tijdens de tweede wereldoorlog bijna totaal vernield. De stad is het meest bekend als inschepingshaven voor Griekenland. Langs de hele kust lijn le marche vind je ongerepte witte Italiaanse stranden waar je lange rustige wandelingen kunt maken en genieten van de wind en de golven.

Het leukste stukje zal u vinden bij het rotsachtige schiereiland Conero. De hoge kliffen vormen een heel natuurlijke onderbreking van de ellenlange stranden. Langs het schiereiland heb je dichtgegroeide bossen waar je ’s middags verkoeling kan zoeken.

Waarom hier op vakantie gaan?

Het antwoord ligt gelukkig niet al ver van ons en het is heel simpel. Omdat je hier aan de zee ligt waar elke dag een aangename temperatuur hangt kun je hier volop genieten van de zon en van de heerlijke Italiaanse wijnen die bij het eten worden geserveerd. Een streling voor het oog en voor de tong.

Omdat deze streek nogal wat oude steden heeft komen heel veel mensen erop af die een zekere liefde voor geschiedenis hebben. Omdat je kan aan de ene kant overdag lange wandelingen maken langs het strand of in de oude steden en ’s avonds vind je wel ergens een goed Italiaans restaurant waar je voor een relatief lage prijs, heel lekker kunt eten samen met een goed Italiaans wijntje.

Uit deze streek komen ook een heleboel lekkere wijnen: de verdicchio wijn, lekker fruitig van smaak, kun je vrijwel bij alles drinken. En de Rosso Conero een lekkere fruitige rode wijn.