Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Welke wijn drink je bij pizza

Welke wijn drink je bij pizza?

Welke wijn drink je bij pizza
Pizza is al vele jaren een populair gerecht. Toch blijkt vaak dat veel mensen geen idee hebben welke wijn hier nu eigenlijk echt goed bij past. Dit is dan ook niet heel gemakkelijk t bepalen. Dat komt onder andere doordat pizza niet per definitie in een standaardvorm komt. Er zijn heel veel verschillende vormen en daardoor dus ook heel veel verschillende mogelijkheden. In dat opzicht is het dus ook zeer interessant om hier eens nader op in te gaan om een antwoord te vinden.

Het soort pizza

Een belangrijke factor is dus het soort pizza. Een pizza oven kopen en deze zelf maken, kan de keuze al iets gemakkelijker maken. Je kunt dan immers de pizza gemakkelijker aanpassen aan de wijn die je gekozen hebt. Al is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om goed te zoeken naar een wijn en een pizza die bij elkaar passen. Er zijn immers meerdere mogelijkheden op het gebied van wijn. Bedenk bijvoorbeeld dat het weliswaar een Italiaans gerecht betreft, maar dat dit niet betekent dat de wijn ook Italiaans moet zijn.

De ingrediënten

Wanneer je een pizza kiest, verdiep je dan vooral in de ingrediënten. Een vispizza, een vleespizza of een vegetarische pizza vragen immers allemaal om een andere benadering als het gaat om wijn. Wel is het zo dat het altijd hartige gerechten betreft. Daardoor is het dus ook niet meer dan logisch dat er wijnen bij gekozen worden die wat meer geschikt zijn om de hartige gerechten te versterken. Wijnen uit het zuiden van Italië zijn hier een zeer goed voorbeeld van en zijn dus goede opties.

Luchtig

Hieruit kan dus ook worden geconcludeerd dat een wat lichtere pizza ook een ander soort wijn vereist. Het gaat dan om de meer luchtige soorten. Ook hier is natuurlijk meer dan genoeg keuze in. Er kan dan bijvoorbeeld ook gekeken worden naar de wijnkeuzes die gemaakt worden bij andere Italiaanse of Mediterrane gerechten die genuttigd worden. In dat opzicht is er dan vaak veel overeenkomst te vinden. Dat kan het dus wat gemakkelijker maken om een goede keuze te maken op het gebied van wijn.

Advies vragen

Het kan altijd slim zijn om advies te vragen. Er zijn altijd voldoende experts die precies weten welke wijn geschikt kan zijn bij welk gerecht. Zeker ook in het geval van pizza. Daarnaast zijn de echte kenners zeer goed in het combineren van smaken. Wanneer je dan zelf een pizza gaat maken, dan kan aan de hand van de gekozen ingrediënten al een wijnkeuze worden bepaald. Dit kan zeer gemakkelijk blijken te zijn.