Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Wat voor soort drankjes serveer je bij een zakelijk evenement

Wat voor soort drankjes serveer je bij een zakelijk evenement

Of je nu werknemer of werkgever bent, zakelijke evenementen heb je eens in de zoveel tijd. Samen met je zakenrelaties iets bezoeken of gewoon een gezellige borrel. Wat voor evenement het ook is, hapjes en drankjes zijn altijd aanwezig. Organiseer jij een zakelijk evenement? Zorg er dan voor dat je weet wat voor drankjes je hier serveert. In dit artikel lees je wat voor soort drankjes je serveert op een zakelijk evenement.

Wat voor drankjes zijn er?

Er zijn veel drankjes die je serveert op een evenement. Echter is een zakelijk evenement net anders dan een persoonlijk evenement. Zo zie je kleurrijke cocktails als een Sex On The Beach niet vaak voorbijkomen op een zakelijk evenement. Gelukkig zijn er wel een hoop andere passende drankjes die je serveert op een zakelijk evenement.

1.      Wijn

Wat de meeste mensen serveren om een zakelijk evenement is wijn. De meeste mensen houden wel van een glaasje wijn en omdat er zo veel verschillende soorten zijn, is er voor ieder wat wils. Kies voor rode wijn, witte wijn en rosé zodat ieders favoriete wijn aanwezig is. Het is natuurlijk ook mogelijk om één soort te kiezen als je het wat simpeler houdt.

2.      Champagne

Iets wat in het rijtje van wijn thuishoort, maar net wat feestelijker is, is champagne. Als je echt wat te vieren hebt of het een belangrijk evenement is, kies dan voor champagne. Ook hiervan lusten de meeste mensen wel een glaasje. Hierbij is het ook een mooie mogelijkheid om de werknemer van de maand of een ander persoon dat in het middelpunt staat een fles champagne geschenk te doen.

3.      Frisdrank

Er zijn ook mensen die geen alcohol drinken. In dit geval kies je ervoor om alcoholvrije drank te halen, of je kiest voor frisdrank. Water is misschien wat saai voor deze gasten, dus frisdrank is in dit geval een goede optie. Serveer deze ook gewoon in mooie glazen, zodat het er toch feestelijk uitziet.

4.      Koffie en thee

Tot slot kies je voor koffie of thee. In veel gevallen is dit ook een vrij makkelijke en goede optie. Mochten de gasten bijvoorbeeld geen alcohol drinken of op een dieet zijn, dan zijn koffie, thee en water veilige opties.

Zorg er op het zakelijke evenement voor dat er voor iedereen wat te drinken is wat diegene ook lekker vindt. Dan slaagt het evenement zeker weten.