Italiaanse Wijnwijzer 🍷
goedkoop vliegen italie

5 tips om goedkoop naar Italië te vliegen

goedkoop vliegen italie

Italië behoort ongetwijfeld tot Europa’s mooiste landen. Zijn sprekende steden vol cultuur en historie en zijn afwisselende natuur vol olijfgaarden, citroenbomen en groene heuvels trekken elk jaar ontelbare bezoekers van over de hele wereld. In Italië proef je wat la dolce vita echt inhoudt. De levendige steden zijn haast als openluchtmusea. Ook beschikt het land over mooie stranden en tal van winkel- en uitgaansmogelijkheden. Hoe je ervoor zorgt dat je goedkoop naar Italië vliegt? Een aantal tips op een rijtje.

De Italiaanse luchthavens

Dagelijks vertrekken er vanuit Nederland rechtstreekse vluchten naar vliegvelden in Italië. Afhankelijk van je precieze bestemming vlieg je tussen de twee en vier uur. In Italië heeft vrijwel elke grote stad zijn eigen of zelfs meerdere vliegvelden. Zo kun je ook met budgetmaatschappijen naar deze Zuid-Europese bestemming afreizen. Ook hoef je dus nooit lang te reizen voordat je je accommodatie bereikt. Alhoewel de meeste vliegvelden in Italië relatief klein zijn, beschikken ze over alle benodigde faciliteiten en bevinden zich overal autoverhuurbedrijven.

Tip 1: Boek een reis in het voor- of naseizoen

Elke ervaren reiziger weet eigenlijk wel dat je het hoogseizoen het beste kunt vermijden. De periodes waaraan veel mensen zijn gebonden om op vakantie te gaan, zijn voor onder andere vliegmaatschappijen een uitgelezen gelegenheid om de prijzen flink op te stuwen. Boek dus, als dat kan, liever een reis buiten het hoogseizoen om. Je vliegtickets kunnen tot wel tientallen procenten goedkoper uitvallen. Het geld dat je daarmee bespaart, kun je eventueel gebruiken om je verblijf te verlengen of om op locatie extra uitstapjes te kunnen maken.

Tip 2: Op stedentrip? Neem een klein koffertje mee

Een paar dagen op stedentrip? Dan heb je meestal niet zoveel spullen nodig. Boek dus geen grote koffer bij, dat scheelt je al gauw vijftig euro per persoon. Een bedrag dat je beter kunt uitgeven op je bestemming zelf. Bedenk van tevoren dus kritisch wat je allemaal mee moet nemen. Als je midden in de zomer gaat, heb je die tweede spijkerbroek dan echt nodig? En die drie paar sportschoenen zijn leuk, maar niet praktisch wat bagage betreft. Denk hierover dus goed na. Met bescheiden bagage houd je de vliegkosten laag.

Tip 3: Vlieg doordeweeks

Alhoewel er ooit werd beweerd dat de dag waarop je boekt invloed zou hebben op de ticketprijs, is dat inmiddels alweer ontkracht. Ook zouden cookies en de registratie van je IP-adres na herhaaldelijk zoeken ook geen invloed hebben op de prijs. De verklaring ligt in het gegeven dat de prijs van vliegtickets constant fluctueert en zelfs binnen een specifiek dagdeel sterk van elkaar kunnen verschillen. Wat wel vaststaat, is dat het goedkoper is om op een doordeweekse dag naar Italië te vliegen. De prijzen van vliegtickets naar Italië liggen dan aanzienlijk lager dan in het weekend.

Tip 4: Boek vroeg

Ook een klassieker onder de tips die niet vergeten mogen worden wat betreft het besparen van geld op vliegtickets: vroeg boeken. Een reisorganisatie wil het grootste deel van zijn tickets zo snel mogelijk weer verkopen. Ze zijn dan in elk geval verzekerd van een bepaalde afname van het door hen aangeboden product en kunnen dan op naar de volgende fase: het aanbieden van tickets met hogere prijzen. Zeker wanneer je op reis gaat gedurende schoolvakanties of een erg populaire accommodatie voor ogen hebt, wordt het aangeraden om vroeg van tevoren te boeken.

Tip 5: Boek een last minute

Niet alleen met het zo vroeg mogelijk boeken van een reis, maar ook met het zo laat mogelijk boeken ervan kun je maximaal op de vliegkosten besparen. Met een last minute in Italië kun je ook met een klein budget genieten van la dolce vita. Des te dichter de boekingsdatum bij de vertrekdatum ligt, des te hoger het voordeel. Last minutes zijn goedkoper omdat vliegtuigstoelen, net als hotelkamers en andere accommodaties, al van tevoren zijn ingekocht. Worden deze niet gekocht, dan gaan ze daarna voor een fractie van de prijs de deur uit.