Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Op wijnreis door Italie

Op wijnreis door Italie

Op wijnreis in Italië proef je van la dolce vita! Je ontdekt er boeiende cultuur en schitterende natuur terwijl je langs de beste wijnhuizen reist en van lekker eten geniet. De mooiste chateaus en wijndomeinen zetten hun deuren voor je open. Proef er van hun allerbeste wijnen die elk een eigen karakter hebben.

Proeven van la dolce vita

Wit, rood of rosé. Een wijnreis neemt je mee naar de wondere wereld van het wijnproeven en leert je de verschillende druiven kennen. Dat kan bij kleine wijnboeren, maar ook proeverijen en rondleidingen in de kelders van beroemde wijnhuizen zijn erg interessant. Een wijnvakantie is echter meer dan wijndomeinen bezoeken. Je kan bijvoorbeeld ook op truffeljacht gaan, kaasmakerijen bezoeken of lekker dineren met begeleidende wijnen.

Op wijnreis van Veneto tot Umbrië

Veneto
In Veneto worden veel lichtvoetige wijnen gemaakt, zoals de frisse Soave, de fruitige Bardolino en de bruisende Prosecco. Maar hier wordt ook de moeder van de Italiaanse wijnen geproduceerd, de volle Amarone.

Piemonte
De wijnen uit Piemonte, de Barolo, de Gavi en de Barbaresco, behoren tot de mooiste van Italië. In september is het er wijnoogst, wanneer je er ook de vermaarde witte truffel kan proeven.

Toscane
Enkele van Italië’s beroemdste wijnen komen uit Toscane, zoals de Chianti, bekend van de decoratieve mandflessen. Daarnaast maakt men in Toscane de volle Vino Nobile di Montepulciano, de iets lichtere Rosso di Montepulciano, de rijke rode wijn Brunello di Montalcino en de toegankelijkere Rosso di Montalcino. Echt Toscaans is ook de Vin Santo, een amberkleurige dessertwijn.

Umbrië
De wijngaarden in Umbrië strekken zich uit rondom de stad Orvieto. De Orvieto-wijn is dan ook goed voor 80% van de wijnproductie van deze regio. Umbrië staat bovendien ook bekend om de productie van truffels.

Er zijn ook verschillende mogelijkheden voor een rondreis door Italië. Ideaal als je meerdere wijnstreken wilt bekijken.