Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Ontdek de Italiaanse wijngebieden via agriturismo's‍

Ontdek de Italiaanse wijngebieden via agriturismo’s‍

Italië is een paradijs voor wijnliefhebbers. Van de glooiende heuvels van Toscane tot de vulkanische hellingen van Sicilië, het land herbergt enkele van de meest iconische wijngebieden ter wereld. Maar in plaats van simpelweg de wijnen te proeven, kun je de Italiaanse wijngebieden ook verkennen via agriturismos. Agriturismos zijn boerderijaccommodaties die een unieke manier bieden om het beste van de Italiaanse wijnen en cultuur te ervaren. Daarnaast zul je meer te weten komen over de authentieke Italiaanse gastvrijheid die dit land zo geliefd maakt bij toeristen. Zou je ook wel eens zo´n reis willen maken? Lees dan snel verder! 

Leer Italië kennen 

Agriturismo’s zijn een unieke manier om Italiaanse wijngebieden te verkennen. Deze boerderij accommodaties bieden reizigers een unieke ervaring, waardoor ze kunnen leven alsof ze een lokale bewoner zijn door wijngaarden en wijnhuizen te bezoeken en te genieten van maaltijden gemaakt met de meest verse ingrediënten van de regio. Agriturismo’s zijn bijzonder populair in Italië, waar ze een van de belangrijkste vormen van plattelandstoerisme zijn. In feite beschouwen veel mensen agriturismo’s als de “authentieke” Italiaanse ervaring, omdat deze boerderij accommodaties vaak worden gerund door Italiaanse families die in het gebied wonen. Als zodanig zijn agriturismo’s een van de meest lonende manieren om de Italiaanse cultuur en geschiedenis te ontdekken.

Populaire Italiaanse wijngebieden

De Italiaanse wijngebieden behoren tot de beroemdste ter wereld. Bovendien biedt elk van deze Italiaanse wijngebieden een eigen smaak en ervaring, waardoor ze ideaal zijn voor een wijnreis op maat via een agriturismo: 

Toscane

Toscane is misschien wel het populairste Italiaanse wijngebied, dankzij de prachtige architectuur en de heerlijke wijnen – zoals Chianti – die al eeuwenlang over de hele wereld worden gedronken. Agriturismo op wijnboerderij in Toscane is dan ook geschikt voor de echte wijnliefhebber!

Puglia

Ook bekend als de “hak van Italië”, de wijngaarden van Apulië produceren enkele van de lekkerste rode wijnen van het land. Sommige van ‘s werelds beroemdste wijnen komen zelfs uit dit mediterrane wijngebied. 

Abruzzo

Gelegen in het bergachtige binnenland van het land, is Abruzzo een relatief onbekend wijngebied dat de laatste jaren aan populariteit wint onder toeristen en lokale wijnmakers. 

Calabrië

De “teen van Italië” herbergt enkele van de meest unieke Italiaanse wijnen dankzij zijn rijke biodiversiteit en vulkanische bodem. 

Sicilië

Eeuwenoude wijnstokken en vulkanische grond produceren op Sicilië enkele van de meest gedurfde wijnen van Italië. 

Sardinië

Dit mediterrane eiland herbergt enkele van de beste droge wijnen van Italië.

Ben je benieuwd naar leuke locaties in deze gebieden? Neem dan vooral een kijkje bij het aanbod van My italy – italie specialist