Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Kamperen in Calabrie, 5 redenen om te gaan 2

Kamperen in Calabrie, 5 redenen om te gaan!

Wie naar het uiterste zuiden van Italië wil afreizen om op vakantie te gaan, kan er verschillende leuke campings vinden die meer dan de moeite waard lonen. De streek Calabrie, zoals de neus van de Italiaanse laars wordt genoemd, is een uitstekende biotoop om letterlijk en figuurlijk de tenten op te slaan. De regio staat bekend voor de talrijke pijnboom- en eucalyptusbossen. Het is niet alleen een paradijs voor wandelaars, maar de omgeving leent zich ook om te snorkelen, duiken of te gaan mountainbiken. De leukste campings situeren zich in de buurt van Tripia en Scilla, op slechts enkele minuten loopafstand van de hagelwitte stranden. Hieronder lees je 5 redenen waarom kamperen in Calabrie zo fascinerend is.

Kamperen in Calabrie, 5 redenen om te gaan 2

Tip 1: Frisse lucht opsnuiven

Wanneer je tijd doorbrengt in de buurt van eucalyptusbossen in Calabrie, neem je automatisch meer zuurstof op. Je lichaam wordt minder belast als je meer zuurstof krijgt. Dat is niet het enige voordeel van frisse lucht. Wetenschappelijk onderzoek toont ook aan dat leven in de buiten op termijn je bloeddruk kan verbeteren. Ook de spijsvertering en het immuunsysteem krijgen een boost. Wanneer je een paar dagen onder de sterrenhemel doorbrengt, krijg je een aantal serieuze gratis gezondheidsvoordelen door de extra zuurstof en lage niveaus van verontreinigende stoffen. Calabrie is op dat vlak nog een onontgonnen gebied wat het massatoerisme betreft.

Tip 2: Kamperen is betaalbaar

Kamperen is op budgettair vlak een grote meevaller in Calabrie. Wie een gezinsvakantie plant, moet zich nauwelijks zorgen maken in verband met de portemonnee. De uitgaven kunnen beperkt worden gehouden. Het bos ingaan voor een kampeertocht is inderdaad een duurzame onderneming. Daarnaast kunnen kampeerspullen tegen een prikje worden gekocht in gespecialiseerde campingshops, zowel online als offline. De grootste kosten zijn meestal het gas tijdens het verblijf op de camping.

Kamperen in Calabrie, 5 redenen om te gaan

Tip 3: De ideale manier om te socialiseren

Bivakkeren op een camping in Calabrie is een onvergetelijke belevenis. Stilo bijvoorbeeld is zo een plaats waar je de nodige rust vindt. Het ideale ogenblik om nieuwe vrienden te ontmoeten en te socialiseren. Een gezonde relatie onderhouden tijdens je vakantie heeft ook op vlak van gezondheid een grote invloed. Uit onderzoek blijkt dat kamperen met enkele vrienden niet alleen het leven aangenamer maakt, maar dat een sociaal leven de levensduur van mensen verhoogt. In datzelfde onderzoek blijkt dat de eerste dagen, wanneer je terug thuis bent, de kampeerders op een wolk leven.

Tip 4: Het bezorgt je minder stress

Kamperen in Italie stelt je ook in staat om met stress om te gaan. De onontdekte en ongerepte regio is de ideale voedingsbodem om te onthaasten. Stress kan je gezondheid op vrijwel alle mogelijke manieren negatief beïnvloeden. Je belast je mentale en fysieke vermogens veel minder door jezelf wat stressvrije tijd op de camping te gunnen. Het zen moment bij uitstek. Het gebrek aan stress is gerelateerd aan de stijging van het zuurstofgehalte.

Tip5: Eten smaakt beter in buitenlucht

Ribbetjes, braadworsten, maïskolven, hamburgers… het is typisch voeding voor op een camping. Koken boven een barbecue geeft hamburgers een betere en intensere smaak in de buitenlucht. Maar als je dan toch in Italie bent, dan mag een heerlijke Italiaanse paste natuurlijk niet ontbreken.