Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Valtellina wijn

Valtellina wijn

De Italiaanse wijn Valtellina

De Italiaanse wijn Valtellina is een erg gekende wijn in Italië maar jammer genoeg nog niet zo bekend in onze landen. De druiven worden gekweekt op steile flanken niet zo ver van de Zwitserse grens. De Valtellina wordt nog op een heel ouderwetse wijze gebrouwen zodat de smaak die ze vroeger ontdekt hebben nooit verloren zal gaan. De Valtelinna wordt maar liefst 5 jaar gerijpt waarvan er 4 op oude foeders wijze ( op het vat) en 1 jaar in de wijnkelder op de fles.

Daarna kan u van harte een echte lekkere typische Italiaanse wijn drinken. De druivenrassen die voor deze wijn worden gebruikt zijn onder andere: Nebbiolo, Brugnola en Pinot noir, de laatste ons wel bekend. De andere druivenrassen zijn typisch Italiaans die onder de Italiaanse zon hebben gegroeid. Doorheen de jaren heeft deze wijn meerdere prijzen gewonnen in Italië vanwege zijn uitstekende smaak en zijn uitstekende donkere kleur. Een echte aanrader als je ‘’ puur Italiaans bloed’’ wilt drinken.

De beste webshops voor Valtellina wijnen!


Meest gekochte Valtellina wijn van het moment

Hieronder vind je een selectie van de populairste Valtellina wijn van het ogenblik. Deze zijn verkrijgbaar bij onze verkooppartners en zullen beslist aan uw verwachtingen voldoen.


Wat kun je bij de wijn serveren?

Omdat de wijn een felle kleur heeft is het eerste waaraan we denken een lekker stukje rood vlees of mocht u meer trek hebben in Italiaans eten dan is pizza en spaghetti/ pasta meer aan te raden. Ook doet deze soort wijn het uitstekend bij heerlijke verse visgerechten, zoals een visschotel of eerder ook bij een stukje zalm. Als het weer mee zit en ’s avonds nog lekker de zon schijnt kun je deze meenemen op het terras en combineren met enkele borrelhapjes zoals kaas, salami of frituurhapjes.

Om niet te vergeten kun je de wijn perfect combineren met een heerlijk fris voorgerechtje zoals een salade van gerookte ham of een salade van stukjes gedroogde geitenkaas.

Kortom deze wijn zal u niet vervelen!