Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Sfursàt

Sfursàt

De Italiaanse wijn Sfursàt

De Italiaanse wijn Sfursàt wordt geteeld en gebrouwen in het Noorden van Italië en in het bijzonder in de stad Lomardia. Deze regio is een regio vol met verschillende contrasten voor wijn te maken. Langs de ene kant heb je besneeuwde Alpen en aan de andere kant een zonnige weide waar de wijn wordt gebrouwen met veel liefde. De meeste druivenrassen die voor deze wijn worden gebruikt zijn de Pinot druiven voor een rode wijn en de Bianco druiven voor een zoete witte wijn.

De afdronk van de wijn heeft een typisch Italiaans boeket afgewerkt met zijn typische kruiden, een soort van frisse kruidenboeket krijg je als je de wijn laat walsen in de mond. De wijn wordt na het brouwen een klein jaartje gerijpt op het vat voor zijn typische wijnsmaak en dat op een gemiddelde temperatuur van 20 graden in de wijnkelder.

Heerlijk om erbij te eten

Bij de rode wijn is het aan te raden om een stukje wild te eten, echter kan je bij de rode wijnen ook visgerechten combineren met pasta. Het is een Italiaanse wijn dus staat pasta en pizza op de eerste plaats. Bij de witte wijn ligt het een beetje anders. Omdat hij een heel frisse smaak heeft kan je hem combineren met vrijwel elk dessert. De echte wijnkennis zullen deze wijn ook combineren met een stukje taart maar niet iedereen heeft dat even graag.

De witte wijnen zijn overigens ook heel lekker om ’s avonds te drinken op het terras met een gezellig gezelschap en een heerlijke buitentemperatuur. De rode wijn is dan heel lekker als het buiten een beetje koud met wat borrelnootjes en kaas, zoals velen dat graag hebben.