Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Sforzato di Valtellina

Sforzato di Valtellina

De Italiaanse wijn Sforzato di Valtellina

De Sforzato di Valtellina is een diep robijnrode lekkere wijn voor de echte liefhebbers die graag een donkerrode wijn drinken. Het bouquet valt te beschrijven als kersen, pruimen en voor het geheel helemaal af te maken een kruidenboeket die een tintje kaneel en een tintje zoethout bevat. De wijn bevat wel een hoge alcoholpercentage van maar liefst 15 procent en dat zal je gauw aan de wijn kunnen ruiken.

Als je aan de wijn nipt zal u merken dat u een volle smaak krijgt in uw mond. De wijn is gemaakt van bekende nebbiolo druiven die in dezelfde regio worden geteeld. Daarna worden de druiven tot in februari/maart in beschutte tochtje ruimtes gedroogd. De bedoeling bij de Sforzato di Valtellina dat de druiven meer dan de helft van hun vocht verliezen om zo die volle smaak te kunnen creëren.

Wat kun je bij de wijn serveren?

Omdat deze wijn een echte volle rode wijn is, is het onmogelijk om de wijn met alle gerechten te combineren. Bij een heerlijk avondmaal denken we meer aan stukjes rood vlees zoals biefstuk of voor het jachtseizoen aan stukjes wild. Als u bij het avondeten een lekker groot glas van deze wijn drinkt is het raadzamer om een goed glas water bij de hand te houden, omdat het alcoholpercentage nogal groot is kan het zijn dat u na een half glas een beetje hoofdpijn kan krijgen en dan is het beter om het aan te vullen met een half glas water.

Deze wijn kunt u ook drinken ’s avonds met wat borrelhapjes maar niet met visgerechten. Want dan overheerst de volle smaak de vis. U kunt de wijn ook drinken met een heerlijke salade als voorgerecht en om niet te vergeten met pasta met tomatensaus zoals Italië.