Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Nero d’Avola wijn

Nero d’Avola wijn

De Nero d’Avalo is een van de belangrijkste rode druiven van het Italiaanse eiland Sicilië. De Nero d’Avolo wijn die eruit voorkomt laat zich voornamelijk kenmerken door zijn zoet en rond karakter. De geur doet typisch denken aan peperige specerijen. Toch staat het ook toe om in een brede waaier aan wijnen gebruikt te worden. De jonge wijnen zijn hierbij fris en licht, terwijl de langgerijpte wijnen eerder een rijk karakter kennen.

De beste webshops voor Nero d’Avola wijnen!


Meest gekochte Nero d’Avola wijn van het moment

Hieronder vind je een selectie van de populairste Nero d’Avola wijn van het ogenblik. Deze zijn verkrijgbaar bij onze verkooppartners en zullen beslist aan uw verwachtingen voldoen.


Hoe smaakt de Nero d’Avola wijn?

Hierboven lichtten we al het tipje van de sluier. Toch heeft de Nero wijn nog zoveel meer te bieden. In de eerste plaats is de smaak over het algemeen uitgesproken fruitig. Zijn medium body is dan weer sappig en fris. Na eventuele houtlagering krijgt de smaak vaak extra diepgang. Peperige tonen en aroma’s van koffie en tabak zijn zeker geen uitzondering.

Veel blijkt echter afhankelijk te zijn van de gekozen Nero wijn. De beste en duurdere varianten herkent u aan hun intense smaak in combinatie met hun zachte afdronk. Een lichte smaak van rode kersen, cranberries, pruimen en granaatappel mag zeker aanwezig zijn, zonder in de afdronk te mogen domineren.

Hoe serveert u de Nero d’Avola wijn?

De Nero d’Avola laat zich fantastisch combineren bij mediterrane gerechten en rode gegrilde vlezen. Ook tomatensauzen doen het altijd goed. De uitdrukkelijke samenhang met de Italiaanse keuken hoeft dan ook niemand te verbazen. Klassiek drinkt u de Nerro d’Avola op een temperatuur van ongeveer 17°C. Een minimale en maximale serveertemperatuur van respectievelijk 16°C en 20°C is echt wel de regel. De praktijk leert ons wel dat hij zich het best wat frisser laat serveren, waardoor het hanteren van die ondergrens aangeraden is.

Deze wijn serveren met wit vlees doet u overigens beter niet. In zo’n geval doet u beter beroep op een Neropasso wijn. Onder andere de Neropasso Rosso is eenzelfde variant die het wel goed doet met gevogelte en andere witte vlezen. Eventueel kan ook gekozen worden voor varianten die dezelfde druif Syrrah als basisbestanddeel hebben.

Voor wie is de Nero d’Avola geschikt?

De Nero d’Avola kwalificeert zichzelf eerder als een toegankelijke wijn. Een betaalbare kwaliteitswijn, noemen wij het. Het is een ideale doordrinker, netjes gevuld met verschillende aroma’s en goed in balans, zonder echt te imponeren. Wij omschrijven het dan ook als een ideale allrounder die u tijdens een diner altijd kan serveren. Zeker indien gekozen wordt voor de mediterrane keuken, kan u met deze wijn dan ook gewoon weinig mis doen.