Moscato d’Asti wijn

Een sprankelende verrassing uit Italië

Een tikje zoet, zachte bubbels en een fijne afdronk – dat is de onvolprezen Moscato d Asti. Deze sprankelende witte Moscato wijn wordt gemaakt van de Moscato Bianco druif, een soort Muskaatdruif die een van de oudste druivensoorten ter wereld is.

De Moscato wijn wordt uitsluitend geproduceerd in het gebied rondom de plaats Asti in Italië, in de provincie Piemonte (vlakbij Turijn).

moscato wijn

Een stukje zomer op de tong

Moscato d Asti heeft een lichtgele kleur en subtiele aroma’s. De geur van de wijn doet denken aan rijpe druiven, appeltjes, limoen en ander citrusfruit. Hij is aan de zoete kant, maar zeker niet mierzoet – de balans tussen de mousse en de zoetheid maakt hem juist heel verfrissend. Juist vanwege deze subtiele smaken is de Italiaanse zon daadwerkelijk op de tong te proeven.

Moscato d Asti, te drinken bij vele gelegenheden

Deze subtiele witte wijn is uitstekend geschikt als zoete begeleider van een dessert, maar ook heerlijk te drinken als aperitief, zeker als u niet van de vaak wat drogere Prosecco’s of Cava’s houdt. Omdat er minder alcohol in zit dan in de meeste andere wijnen is de Moscato ook prima door te drinken, bijvoorbeeld ’s avonds op een terrasje. Drink een Moscato bij voorkeur als hij nog jong is, het heeft geen zin om deze wijn voor langere tijd te bewaren.

moscato d asti wijn

Bijzonder?

Ja, deze Moscato wijn neemt toch wel een speciale plaats in binnen het uitgebreide wijngamma van Italiaanse wijnen. Dit komt door het zeer speciale productieproces dat wordt gehanteerd, gecombineerd met het feit dat de Asti regio een DOCG classificering heeft (dit is een gegarandeerde herkomstaanduiding).

Moscato wijn kopen

We hebben enkele bekende aanbieders van Moscato wijn voor u op een rijtje gezet. Dit zijn de aanbieders die wij u kunnen aanbevelen aangezien wij hier zelf ook onze inkopen doen.

  1. BuyYourWine
  2. Wijnig
  3. Wijnbeurs