Italiaanse Wijnwijzer 🍷
moscato wijn

Moscato d’Asti wijn – Een sprankelende verrassing uit Italië

Een tikje zoet, zachte bubbels en een fijne afdronk – dat is de onvolprezen Moscato d Asti. Deze sprankelende witte Moscato wijn wordt gemaakt van de Moscato Bianco druif, een soort Muskaatdruif die een van de oudste druivensoorten ter wereld is.

De Moscato wijn wordt uitsluitend geproduceerd in het gebied rondom de plaats Asti in Italië, in de provincie Piemonte (vlakbij Turijn).

De beste webshops voor Moscato d’Asti wijnen!


Meest gekochte Moscato d’Asti wijn van het moment

Hieronder vind je een selectie van de populairste Moscato d’Asti wijn van het ogenblik. Deze zijn verkrijgbaar bij onze verkooppartners en zullen beslist aan uw verwachtingen voldoen.


Een stukje zomer op de tong

Moscato d Asti heeft een lichtgele kleur en subtiele aroma’s. De geur van de wijn doet denken aan rijpe druiven, appeltjes, limoen en ander citrusfruit. Hij is aan de zoete kant, maar zeker niet mierzoet – de balans tussen de mousse en de zoetheid maakt hem juist heel verfrissend. Juist vanwege deze subtiele smaken is de Italiaanse zon daadwerkelijk op de tong te proeven.

Moscato d Asti, te drinken bij vele gelegenheden

Deze subtiele witte wijn is uitstekend geschikt als zoete begeleider van een dessert, maar ook heerlijk te drinken als aperitief, zeker als u niet van de vaak wat drogere Prosecco’s of Cava’s houdt. Omdat er minder alcohol in zit dan in de meeste andere wijnen is de Moscato ook prima door te drinken, bijvoorbeeld ’s avonds op een terrasje. Drink een Moscato bij voorkeur als hij nog jong is, het heeft geen zin om deze wijn voor langere tijd te bewaren.

moscato d asti wijn

Bijzonder?

Ja, deze Moscato wijn neemt toch wel een speciale plaats in binnen het uitgebreide wijngamma van Italiaanse wijnen. Dit komt door het zeer speciale productieproces dat wordt gehanteerd, gecombineerd met het feit dat de Asti regio een DOCG classificering heeft (dit is een gegarandeerde herkomstaanduiding).

Moscato wijn kopen

We hebben enkele bekende aanbieders van Moscato wijn voor u op een rijtje gezet. Dit zijn de aanbieders die wij u kunnen aanbevelen aangezien wij hier zelf ook onze inkopen doen.

#1 Il Cascinone, Alasia Moscato D’Asti, 2017

Il Cascinone, Alasia Moscato D'Asti, 2017De Alasia Moscato D’Asti van wijnhuis Il Cascinone vinden wij de lekkerste Moscato d’Asti wijn. Deze heerlijke dessertwijn is gemaakt van moscatodruiven die slechts enkele dagen gisten. Een lichte pareling zorgt, in combinatie met frisse zuren en een waaier aan citrusaroma’s, voor een unieke smaaksensatie, waarbij onmiskenbaar zoete accenten onnavolgbaar samengaan met frisse smaakimpressies. Onmiskenbaar de lekkerste Moscato d’Asti die wij hebben gedronken!


#2 La Spinetta Moscato d’Asti Biancospino DOCG

La Spinetta Moscato d'Asti Biancospino DOCGEen andere top Moscato d’Asti wijn is de Biancospino DOCG van het kwaliteitsmerk La Spinetta. Frivool, licht, elegant, met een fantastisch zuiver muskaat aroma en een lange afdronk. Het is de eerste moscato wijn die dit wijnhuis altijd uitbrengt. De Biancospino is onze favoriet als aperitief en leent zich perfect om tussen gangen door te schenken. Ook doet deze Moscato d’Asti het uitstekend bij fruit en ijs.


#3 Terre del Barolo Moscato d’Asti

Op een mooie derde posities plaatsen wij de Moscato d’Asti wijn van wijnhuis Terre del Barolo. Dit is een typische moscato tegen een redelijke prijs van €10,95. Doet het ook uitstekend bij zoete nagerechten, zoals we dat vaak terugzien bij Moscato d’Asti wijnen. Tijdens de warme zomerdagen is dit één van de favoriete wijnen die wij schenken. Een aanrader dus!

De beste webshops voor Moscato d’Asti wijnen!