Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Ghemme

Ghemme

De wijnsoort Ghemme

Ghemme is een van de beste rode wijnsoorten die wordt gebrouwen in het Noorden van Italië. Deze wijnsoort wordt gemaakt van een minder bekende rode druivensoort en dat is de Nebbiolo- druif. Dat wil niet zeggen dat de druif minder bekend is in ons land dat de wijn daarom niet goed is, integendeel zelf, deze wijn heeft een bekende typische donkerrode kleur en is nogal stoffig van smaak en op het laatste is de wijn afgestemd op een iets bitter tintje om het geheel helemaal af te maken.

De wijn heeft een vaste structuur dankzij zijn lange rijptijd op het vat, slechts 4 jaar. De wijn staat in Italië het meest bekend als een drinkbare wijn bij een gezellige babbel onder vrienden op een terras en ze kost ook iets minder omdat die druif niet zo bekend is in ons land maar van kwaliteit en smaak zal u daar geen last van hebben dat de wijn ietsje minder kost.

Wat kun je er het beste wij eten?

De wijn kunt u het beste combineren met een heerlijk stukje rood vlees, denk daarbij aan een wildstukje maar omdat hij van Italië afkomstig is, kun je de wijn heel goed combineren met bijvoorbeeld een pasta gerechtje. De wijn laat zich ook heel goed combineren met lekkere blokjes klaas of als het warm buiten is met een handvol druifjes. De wijn is ook perfect te combineren met een heerlijk dessert.

Kortom als u een heerlijke Ghemmewijn wilt uitproberen dan kan ik het ju zeker aanraden, met zijn vaste structuur en zijn frisse smaak zul je geen spijt hebben als je een donkerrode Ghemme aanschaft in jouw wijnkelder.