Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Franciacorta wijn

Franciacorta wijn

De Italiaanse wijn Franciacorta

De wijn Franciacorta is van nature een heel mousserende wijn, u kunt hem een beetje vergelijken met een soort Italiaanse cava. De wijn heeft een licht goudgele kleur met heerlijke bubbels en een bouquet van mals wit fruit. De smaak is te beschrijven als fris, zacht met als extraatje een milde afdronk. De druivensoorten zijn Chardonnay, Pinot Nero en Pinot Blanco. Dit zijn ook druiven die u vaak treft in goede bekende Franse wijnen.

De Franciacorta behoort overigens tot een van de beste mousserende wijnen ter wereld. Voor dat u de wijn kunt drinken gaat er een heel proces aan vooraf, in het bijzonder wordt deze mousserende wijn bijna 25 maanden gerijpt op de fles. De wijn is afkomstig uit het noorden van Italië uit een iets minder gekende streek.

Wat kun je bij de wijn serveren?

Vanwege zijn frisse smaak is het mogelijk om deze wijn met alle gerechten te combineren. U kunt hem drinken als een soort aperitief om als het ware een diner te openen maar u kunt de wijn ook drinken om uw maaltijd mee af te sluiten. Wat zo bijzonder is aan deze wijn is zijn frisse smaak zodat het vrijwel altijd mogelijk is om deze wijn te drinken in elk moment van de dag. Zo kan u de wijn bij het avondeten of zelfs op het terras voor het slapen gaan met een paar borrelhapjes en plezier voor twee.

Vanwege zijn frisse kleur past deze perfect bij visgerechten, bij volle vispannetjes of zelfs een stukje vis met groentjes en aardappeltjes. Bij desserten zal deze wijn u ook niet vervelen en dat kunnen zowel koude als warme desserten zijn.

In ons land is de wijn niet zo bekend als andere Franse wijnen maar dat belet niets om deze wijn te proberen.