Barolo wijn

De Italiaanse Barolo wijn

De Barolo wijn afkomstig uit het zonnige Italië wordt gekweekt in het gelijknamige dorp Barolo gelegen te Piemonte. Piemonte is een echte Italiaanse wijnstreek ten zuiden van Turijn. In het jaar 1860 noemden de Italianen de wijn: Wijn van koningen en koning van de wijnen. Deze wijn wordt gemaakt van de Nebbiolo druif, deze druif is in Nederland wat minder bekend maar daarom niet minder lekker want de druif kan in ons klimaat niet goed groeien vanwege het zachte klimaat.

barolo wijn

De Barolo wijn ruikt naar viooltjes en rozen. Als de wijn ouder dan 5 jaar wordt dan kan de wijn een oranje kleur krijgen. Deze wijn heeft een forse tanninestructuur en vraagt daarom ook ene lange rijping voordat deze verkocht kan worden op de markt. Na het plukken van de druiven worden de druiven 5 maanden gedroogd om het overtollige vocht te laten uitdruppen en zo de typische volle wijn smaak te krijgen.

Wat kun je serveren bij de Barolo wijn?

Omdat de Barolo wijn een typische rode wijn is kun je hem jammer genoeg niet bij elk gerecht combineren. Dat heeft te maken met de vaste rode wijn smaak, anders overheerst de wijnsmaak het eten en andersom. Het beste wat bij deze soort rode wijn past, is een lekker stukje rood vlees. Denk bijvoorbeeld aan biefstuk of aan wild. Dat hangt natuurlijk van het seizoen af als je in het jachtseizoen zit of niet.

Daarna kan je de wijn drinken bij lichte maaltijden, zoals aan koude salades. Om een maaltijd te openen bijvoorbeeld. Deze wijn zal je ook niet vervelen als je ’s avonds met vrienden gezellig in de tuin zit met wat borrelhapjes en wat plezier. Maar ook om niet te vergeten met een goed spannend boek en een kaarsje zal deze wijn u altijd goed smaken.

barolo wijn

Barolo wijn kopen

We hebben enkele bekende aanbieders van Barolo wijn voor u op een rijtje gezet. Dit zijn de aanbieders die wij u kunnen aanbevelen aangezien wij hier zelf ook onze inkopen doen.

  1. BuyYourWine
  2. Wijnvoordeel
  3. Wijnbeurs

nebbiolo druif