De Bardolino wijn is een frisse, droge rode wijn uit Italië en heeft een robijnrode kleur die al eeuwen wordt gemaakt in de Italiaanse stad Bardolino. Voor deze wijn wordt alleen typische Italiaanse druiven gebruikt die hier bij ons minder gekend zijn zoals: Corvina, Rondinella, Molinara, Rossignol,… deze druiven zeggen niet veel, des te beter voor hun typische Italiaanse smaak.
Dit vinden wij de beste Bardolino wijnen!
Dé zomerwijn van dit jaar! En dan hebben we het niet over een glas heerlijk wit of rosé, maar over de helder robijnrode Bardolino. Jong, fruitig en elegant en het lekkerst bij een graad of veertien. Zet de lachebek onder de Italiaanse wijnen dus op tafel zoals de Italianen dat doen: in een...
Licht robijnrood van kleur, maar intens fruitig van geur. Een waterval van klein fruit, vooral veel blauwe besjes, maar ook iets bloemigs van viooltjes. In de smaak is deze Bardolino soepel en met een klein bittertje in de afdronk. Prima in balans. Prettig drinken. Dus voor een borreltje of bij...
In de Bardolino wijn heeft iedere druivensoort een bepaalde rol: Corvina geeft sterkte en kleur, Rondinella bepaalt de karakteristieke frisse smaak, Sangiovese rondt smaak en aroma af. Bardolino is een niet al te zware wijn, die uitblinkt door zijn fruitige karakter.
✓ Aroma's van frambozen en gum✓ Ronde, mollige aanzet✓ Frisse aciditeit in de afdronk
✓ Rode kersen en bessen✓ Pittig doch zacht✓ Jong te drinken
✓ Licht zalmroze✓ Fris rood fruit✓ Lekkere roséwijn
Normaal moet een rode wijn uit Italië op kamertemperatuur bewaard en gedronken worden maar in dit geval is het beter om de wijn lichtjes te koelen in een wijnkoeler, dit omdat de smaken en kruiden dan meer naar boven komen. De wijn wordt op traditionele wijze gemaakt en voor de volle smaak gaat de wijn 12 maanden naar de wijnkelder om nadien op de markt gebracht te kunnen worden.
Wat kunt u bij de Bardolino wijn serveren?
Als u de Bardolino wijn drinkt komt de wijn beter tot zijn recht bij lichte gerechten. We denken dan aan pasta’s, typisch gekend in Italië maar ook bij salades doet deze wijn het bijzonder goed. Dat kan zijn salades doet u koud kunt eten of eventueel salades met warme scampi’s,… De voorkeur voor vlees erbij te eten gaat naar wit vlees. Wit vlees zoals kip maar ook wild witvlees zoals een stukje eendenborst.
Verder is de Bardolino wijn te combineren met een barbecue waar er sowieso al wit vlees en salades in voorkomen maar ook bij gegrild vlees smaakt deze wijn voortreffelijk.
Aan te raden zoals eerder gezegd om de wijn ietsje te koelen, kunt u de wijn ook drinken in het gezelschap ’s avonds van vrienden met een paar borrelnootjes op tafel of als u eerder een voorkeur heeft tot een gezellig boek.
Tip: de wijn is heel goed voor een maaltijd te beginnen. Let er wel op dat u een glaasje water bij de hand heeft.

Bardolino wijn kopen
We hebben enkele bekende aanbieders van Bardolino wijn voor u op een rijtje gezet. Dit zijn de aanbieders die wij u kunnen aanbevelen aangezien wij hier zelf ook onze inkopen doen.