Italiaanse Wijnwijzer 🍷
bardolino

Bardolino wijn

De Bardolino wijn is een frisse, droge rode wijn uit Italië en heeft een robijnrode kleur die al eeuwen wordt gemaakt in de Italiaanse stad Bardolino. Voor deze wijn wordt alleen typische Italiaanse druiven gebruikt die hier bij ons minder gekend zijn zoals: Corvina, Rondinella, Molinara, Rossignol,… deze druiven zeggen niet veel, des te beter voor hun typische Italiaanse smaak.

Normaal moet een rode wijn uit Italië op kamertemperatuur bewaard en gedronken worden maar in dit geval is het beter om de wijn lichtjes te koelen in een wijnkoeler, dit omdat de smaken en kruiden dan meer naar boven komen. De wijn wordt op traditionele wijze gemaakt en voor de volle smaak gaat de wijn 12 maanden naar de wijnkelder om nadien op de markt gebracht te kunnen worden.

De beste webshops voor Bardolino wijnen!


Meest gekochte Bardolino wijn van het moment

Hieronder vind je een selectie van de populairste Bardolino wijn van het ogenblik. Deze zijn verkrijgbaar bij onze verkooppartners en zullen beslist aan uw verwachtingen voldoen.


Wat kunt u bij de Bardolino wijn serveren?

Als u de Bardolino wijn drinkt komt de wijn beter tot zijn recht bij lichte gerechten. We denken dan aan pasta’s, typisch gekend in Italië maar ook bij salades doet deze wijn het bijzonder goed. Dat kan zijn salades doet u koud kunt eten of eventueel salades met warme scampi’s,… De voorkeur voor vlees erbij te eten gaat naar wit vlees. Wit vlees zoals kip maar ook wild witvlees zoals een stukje eendenborst.

Verder is de Bardolino wijn te combineren met een barbecue waar er sowieso al wit vlees en salades in voorkomen maar ook bij gegrild vlees smaakt deze wijn voortreffelijk.
Aan te raden zoals eerder gezegd om de wijn ietsje te koelen, kunt u de wijn ook drinken in het gezelschap ’s avonds van vrienden met een paar borrelnootjes op tafel of als u eerder een voorkeur heeft tot een gezellig boek.

Tip: de wijn is heel goed voor een maaltijd te beginnen. Let er wel op dat u een glaasje water bij de hand heeft.

bardolino

Bardolino wijn kopen

We hebben enkele bekende aanbieders van Bardolino wijn voor u op een rijtje gezet. Dit zijn de aanbieders die wij u kunnen aanbevelen aangezien wij hier zelf ook onze inkopen doen.