Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Barbera wijn

Barbera wijn

De Italiaanse Barbera wijn

De Barbera wijn heeft een diep robijnrode kleur als de wijn pas gerijpt en gemaakt is maar als de Barbera wijn wat ouder is krijgt hij een granaatrode kleur. De wijn heeft een frisse smaak met een afdronk van Italiaanse bouquet kruiden, in de wijn zit zo goed als geen tannine maar de wijn bedraagt wel een hogere zuurtegraad door de druif waarmee hij gemaakt is.

De druiven worden nog met de hand geselecteerd en vooral de druiven worden geperst ondergaan zij eerst een droging van ongeveer 4 maanden. Als de lente terug in bloei komt worden de druiven geperst en wordt de wijn gemaakt en een aantal jaar gerijpt op vat en een korte periode gerijpt op de fles voor de meest volle smaak van de druif.

barbera wijn

Wat kun je bij de wijn serveren?

Omdat de wijn een geen al te diepe rode kleur heeft en mede dankzij zijn frisse smaak is het vrijwel mogelijk om de Barbera wijn te drinken met wildvlees en met vis. Het meest perfecte zou zijn als je de wijn combineert met een stukje rood vlees zoals biefstuk en bij gegrild vlees bij een barbecue, kortom je hebt zoveel keuzes om te combineren.

Je kunt de wijn drinken tezamen met een stukje verse vis. Dat kan een stukje zalm, vette vis zijn maar ook met een stukje witte vis zoals kabeljauw of eventueel zelfs mosselen. Let er wel bij op dat u een glaasje water bij de hand heeft want door het alcohol in de wijn kan de smaak soms alles overheersen.

Ook ’s avonds bij een goed boek of bij een gezellige babbel onder vrienden is deze wijn heel populair. U kunt hem drinken als het weer kouder is maar ook in de zomer zal de Barbera wijn u niet vervelen.

barbera druif

Barbera wijn kopen

De Italiaanse wijn Barbera kunt u kopen bij de meest uiteenlopende traditionele winkels en webshops. Zo vindt u de beste aanbiedingen van de Barbera wijn op WijnenKoning. Ook bij de plaatselijke Aldi of Gall & Gall kunt u terecht voor het kopen van Barbera wijn.

We hebben enkele bekende online aanbieders van Barbera wijn voor u op een rijtje gezet. Dit zijn de aanbieders die wij u kunnen aanbevelen aangezien wij hier zelf ook onze inkopen doen.

  1. BuyYourWine
  2. Wijnvoordeel
  3. Wijnbeurs

barbera