Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Barbera del Monferrato Superiore

Barbera del Monferrato Superiore

De wijn Barbera del Monferrato Superiore

Deze lekkere Italiaanse wijn wordt gebrouwen in het Monferrato gebied, dat is een gebied dat ligt tussen de provincie Cuneo en Alessandria. In deze omgeving worden alle wijnen die de naam barbera del Monferrato Superiore dragen gebrouwd. De wijn kun je als licht mousserend beschouwen met een vleugje rode bessen smaak en specerijen. De wijn wordt 12 maanden gerijpt in de kelder waarvan er 6 van die maanden, wordt de wijn op een vat gerijpt voor zijn lichte smaak.

De wijn wordt gebrouwen van barbera druiven met een mengeling van typische Italiaanse druiven zoals de Freisa, Grignolino en Dolcetto. Allemaal Italiaanse druivensoorten die elke van hun allemaal hun eigen typische smaak hebben. Deze wijn bevat ook 1 procent meer alcohol dan andere Italiaanse wijnen.

Wat kun je het beste bij deze wijn eten?

Omdat deze Italiaanse wijn een echte wijn is die afkomstig is vanuit het mooie warme Italië kun je in principe alle gerechten combineren met deze rode wijn. Als eerste past deze wijn perfect bij een stukje rood vlees en in het bijzonder kun je deze combineren met een stukje wildvlees. Ook bij visgerechten doet deze wijn het bijzonder goed, bij een stukje vette vis zoals zalm maar ook bij witte vis zoals kabeljauw kun je deze wijn perfect drinken.

Zelfs bij verschillende soorten desserten kun je genieten van deze rode wijn, we denken dan aan iets koud bijvoorbeeld een ijsje of een lekker warm dessert, zoals warme pannenkoeken die afgewerkt zijn met een bolletje vanille ijs.

Kortom bij deze wijn heeft u talloze mogelijkheden wat betreft eten. Mocht u iets voor Italiaans eten voelen zoals een lekkere pizza dan zal deze wijn er ook perfect bij passen. U zult merken dat als u deze wijn drinkt dan proeft u een topmerk.