Italiaanse Wijnwijzer 馃嵎
Asti Spumante wijn

Asti Spumante wijn

De Italiaanse wijn Asti Spumante

De Italiaanse Asti Spumante wijn komt al meer dan 100 jaren voor in de regio Piemonte. De Asti wijn is een zoete bruisende wijn, een beetje te vergelijken met een mousserende schuimwijn. Asti Spumante wil letterlijk in het Italiaans zeggen: bruisende wijn. De druiven worden gekweekt rondom de koele heuvels en in de frisse bodemgesteldheid wat de druiven een optimale smaak geeft. De wijn wordt gebrouwen van een niet zo bekende druif namelijk van de muskaatdruif.

De muskaatdruif zorgt voor een basis van de mousserende wijn en de wijn bevat belangen niet zoveel alcohol als een normale wijn, wat ervoor zorgt dat u gerust een extra glaasje kunt drinken bij goed gezelschap. De Asti Spumante wijn is niet zo bekend in Nederland maar vanwege zijn populariteit in Itali毛 wordt de wijn elke dag een beetje bekender onder wijnliefhebbers.

De beste webshops voor Asti Spumante wijnen!


Meest gekochte Asti Spumante wijn van het moment

Hieronder vind je een selectie van de populairste Asti Spumante wijn van het ogenblik. Deze zijn verkrijgbaar bij onze verkooppartners en zullen beslist aan uw verwachtingen voldoen.


Wat kun je bij de Asti wijn serveren?

Een heerlijke mousserende wijn kunt u in principe vrijwel met elk gerecht combineren. Dan spreken we van een heerlijk wild gerecht met alles erop en eraan. Echter omdat de Asti wijn een heel lichte smaak heeft past hij ook perfect bij heerlijke visgerechten. De wijn is op zijn lekkerst als u hem koud serveert en u de wijn even laat rusten in het glas. Om het plaatsje helemaal af te maken kunt u de mousserende wijn inschenken in smal vormige fl没tes.

De Asti Spumante wijn wordt in Itali毛 veelal gedronken als een dessertwijn en u kan eventueel uw maaltijd afsluiten met deze wijn of als u ervoor kiest om nog een zoetige dessert te eten, dat kan koud alsook warm zijn, zal deze wijn er ook perfect bij passen.

Mocht u 鈥檚 avonds een goed boek willen lezen dan kunt u altijd een heerlijk koud glaasje mousserende Italiaanse wijn drinken en als laatste een weinig borrelnootjes.