Italiaanse Wijnwijzer 馃嵎
Amarone wijn

Amarone wijn

De Italiaanse Amarone wijn

Amaro betekent letterlijk bitter in het Italiaans dus betekent Amarone eigenlijk grote bitter en die smaak zul je ook aantreffen als je een glas wijn drinkt. De Italiaanse Amarone wijn wordt gezien als een van de belangrijkste Italiaanse rode wijnen maar dan wel echte kwalitatieve rode wijnen die al van her oud zo wordt gemaakt.

De druiventrossen worden met de hand geplukt en worden heel select gekozen voor het maken van de wijn, dan worden de druiven 4 maanden gedroogd op rekken zodat het overtollige vocht eraf druipt. Dan behoudt de Amarone wijn een hoger suikergehalte waardoor je een sterker geconcentreerde wijnsoort verkrijgt. Dab wordt de wijn gedurende maanden gerijpt op het vat en dan als laatste moet de wijn nog eens een jaar rijpen op de fles.

De beste webshops voor Amarone wijnen!


Meest gekochte Amarone wijn van het moment

Hieronder vind je een selectie van de populairste Amarone wijn van het ogenblik. Deze zijn verkrijgbaar bij onze verkooppartners en zullen beslist aan uw verwachtingen voldoen.


amarone wijn

Wat kun je bij de Amarone wijn serveren?

Als eerste tip wil ik u meedelen dat het aan te bevelen is om de wijn in een tulpvormig kristallen glas te schenken zodat u de wijn eerst kunt laten walsen en dan een slokje wijn te nemen en vervolgens deze in uw mond te laten leven. U zult merken dat u een optimaal bouquet van Italiaanse kruiden proeft en tegelijkertijd een volle rode wijn.

Het lekkerste om bij deze wijn te eten is een stukje rood vlees, dat mag een stukje wild zijn maar een lekkere sappige biefstuk past er nog altijd het beste bij of bij gegrild vlees op de barbecue en allerlei soorten kaas of vele Italiaanse specialiteiten.

De Amarone wijn kun je eigenlijk op allerlei momenten drinken van de dag. Dat kan zijn bij het eten of bij een heerlijk ontspannend boek waarbij je wat borrelhapjes eet zoals kaas. Of als allerlaatste bij vrienden rond de tafel om ook aan hen deze lekkere volle rode wijn te laten kennismaken.

amarone

Amarone wijn kopen

De Italiaanse wijn Amarone kunt u kopen bij de meest uiteenlopende traditionele winkels en webshops. Zo vindt u de beste aanbiedingen van de Amarone wijn op WijnenKoning. Ook bij de plaatselijke Aldi of Gall & Gall kunt u terecht voor het kopen van Amarone.

We hebben enkele bekende online aanbieders van Amarone wijn voor u op een rijtje gezet. Dit zijn de aanbieders die wij u kunnen aanbevelen aangezien wij hier zelf ook onze inkopen doen.

amarone wijn kopen