Italiaanse Wijnwijzer 馃嵎
negroamaro wijn

Negroamaro wijn

De Negroamaro wijn laat zich kenmerken door zijn bitter karakter. Het gaat om een droge wijn die echter sterk kan vari毛ren, afhankelijk van de oogstdatum en de bewaartijd. Puur lopen we hem niet zo vaak tegen het lijf. Meestal treffen we deze wijn aan in een blend met de primitivo druif, de sangiovese of de malvasia nera. Vooral liefhebbers van de drogere wijnen zullen houden van deze wijn met een bittertje in z鈥檔 afdronk. Liever een extra bubbeltje? Dan is een Prosecco een beter idee.

De beste webshops voor Negroamaro wijnen!


Meest gekochte Negroamaro wijn van het moment

Hieronder vind je een selectie van de populairste Negroamaro wijn van het ogenblik. Deze zijn verkrijgbaar bij onze verkooppartners en zullen beslist aan uw verwachtingen voldoen.


Over de Negroamaro druif

De Negroamaro is een donker (negro) druivenras met een bittere (amaro) smaak. Hiernaast smaakt de druif ook heel rijp, zoals we het onder andere ook kennen van de primitivodruif. De Negroamaro druif herkent u onder andere aan zijn paarsblauwe schil. Karakteristiek voor de druif is zijn medium tannine.

Een Negroamaro wijn is zo goed als altijd een droge rode wijn. Verder maakt men een wel hele brede waaier aan wijnen op basis van de Negroamaro. Veel is hierbij afhankelijk van het oogstmoment. Oogst men de druiven begin november, dan cre毛ert men meestal een volle wijn met een hoger alcoholgehalte. Vaak zijn het iets duurdere wijnen omdat regenval die oogst wel eens wil laten mislukken. De meer gebalanceerde wijnen vindt u ten slotte in de oogstperiode van midden september. Tot slot vinden we Negroamaro druif ook vaak terug in Rosato, waarbij voornamelijk die gebalanceerdere wijnen gebruikt worden.

Kenmerken van de Negroamaro wijn

Wijnen op basis van de Negroamaro druif hebben steeds een smaak die doet denken aan rijp zwart frit. Hiernaast bezit het subtiele toetsen die vooral kruidig en bitter zijn. Wel is het zo dat die toetsen tijdens het verouderingsproces steeds vaker naar de achtergrond verdwijnen. Dat is eveneens de reden waarom een Negroamaro wijn meestal vrij jong gedronken wordt. Een goede Negroamaro wijn zoals de Negro Negroamaro Cabernet Sauvignon drinkt u best binnen de vier jaar na oogstdatum op. De beste wijnen kennen wel een langere bewaarkracht die kan oplopen tot tien jaar. Meer dan tien jaar is echter een onmogelijkheid.

Hoe serveert u de Negroamaro wijn?

Een Negroamaro wijn doet het meestal goed in combinatie met deegwaren. Ook risotto op basis van tomatensaus is altijd een aanrader. Wenst u de Negroamaro wijn te combineren met vlees? Zowel wit als rood vlees behoort tot de mogelijkheden. Wel is het altijd een beetje opletten met sauzen: enkel subtiele sauzen kunnen door de beugel. Bij rood vlees kiest u overigens best voor het serveren zonder saus, terwijl dit bij wit vlees een minder grote vereiste is. Toch liever vis? Hier blijkt de Negroamaro wijn een stuk moeilijker te zijn. Gegrilde witte-tonijnsteak doet het goed, maar bij andere visgerechten is het toch altijd even opletten.

De wijn serveert u best net onder kamertemperatuur. Zeventien 脿 achttien graden Celcius blijkt de ideale serveertemperatuur te zijn.