Italiaanse Wijnwijzer 🍷
fly drive sardinie

Fly Drive Italië, dit zijn de populairste bestemmingen

fly drive sardinie
Met een Fly Drive naar Italië leer je het land van de laars pas echt goed kennen. Elke regio heeft zijn eigen charme. Droom je weg bij het heuvelachtige landschap van Toscane, kijk je uit over één van de glinsterende meren van Noord-Italië, stap je in Venetië met je partner in een gondel of duik je in de georganiseerde chaos die Napels heet? Wat jouw keuze ook wordt, een fly drive in Italië kan je simpelweg niet teleurstellen.

1. Sardinië

Sardinië’s kustlijn wordt gesierd door hagelwitte zandstranden en bijzondere rotsformaties. Het eiland en zijn paradijselijke stranden liggen ten westen van het Italiaanse vasteland. Met een kustlijn van maar liefst 1800 kilometer slaagt een standvakantie op dit eiland gegarandeerd. Sardinië is in nog een ander opzicht een bijzondere bestemming. Het eiland heeft namelijk zijn geheel eigen cultuur. Naast Italiaans spreken de inwoners ook Sardijns, wat erg lijkt op het Latijn. In traditionele zang en muziek wordt het nog steeds gebruikt. Ook aan tafel proef je het typische karakter van Sardinië. De streekgerechten vervoeren je naar de Zevende Hemel!

2. Sicilië

Sicilië heeft zo’n azuurblauwe zee dat je soms haast denkt dat je op een Caribische bestemming bent. Naast enkele van de mooiste witte zandstranden van het land is het eiland ook rijk aan wijngaarden. Sicilië is het grootste wijngebied van heel Italië. Drie keer raden wat jij ’s avonds op een terrasje laat inschenken! De vulkanische oorsprong van het eiland zorgt er niet alleen voor dat de druiven goed gedijen. Ook citrusvruchten en olijfbomen lijken het op Sicilië prima naar hun zin te hebben. De mooiste fly drive kun je bij FlyDriveReizen.nl naar Sardinië boeken.

3. Amalfikust

De Amalfikust hoort zonder twijfel tot de populairste en mooiste bestemmingen van Italië. De kust wordt gekenmerkt door steile kliffen, waarop dorpjes bestaande uit kleurrijke huizen zijn gebouwd. Sommige dorpjes hebben een levendig centrum, in andere dorpjes is een dorpskern nauwelijks te bespeuren en kom je dus vooral voor je rust en de uitzichten. In de zomermaanden gaat de regio gehuld in een sluier van geel: de citroenbomen staan dan vol in bloei! Je bezoek aan de Amalfikust combineer je met pizzahoofdstad Napels en andere bezienswaardigheden zoals de Vesuvius en Pompeï.

Tussen de dorpjes reizen

De dorpjes zelf kun je prima per auto bezoeken, maar het autorijden en het parkeren vergen wel enige inspanning. Dat laatste is zeker in de zomermaanden een uitdaging. En zelfs dat is op sommige dagen nog een understatement. Vind je een plek, reken dan ook op fikse prijzen. Vijf euro voor een uurtje parkeren is hier heel gewoon. Houd daar in je budget dus rekening mee. Ook bestaan er wandelroutes tussen de verschillende dorpjes van de Amalfikust. Natuurlijk geniet je onderweg van prachtige uitzichten. De autoroute langs de Amalfikust behoort overigens tot de allermooiste ter wereld.

4. Rome

De Italiaanse hoofdstad Rome is als het ware één groot openluchtmuseum. De stad aan de rivier de Tiber werd in de achtste eeuw op zeven heuvelen gebouwd. Al gauw werd hij het centrum van de macht van het Romeinse Keizerrijk. Rome barst van de opgravingen en ruïnes die aan deze tijd herinneren. Niet zo vreemd dus, dat het oude stadscentrum in zijn geheel in de UNESCO Werelderfgoedlijst is opgenomen. Rome is een grote stad, maar te voet kun je heel wat bezienswaardigheden bereiken. Gun je je voeten wat rust, dan kun je gebruik maken van de metro.

5. Toscane

Glooiende heuvels vol wijngaarden, typisch Italiaanse dorpjes en tal van bezienswaardigheden. Een reis naar Toscane is enorm veelzijdig. Regiohoofdstad Florence is de hoofdrolspeler van een vakantie naar dit gebied. Het epicentrum van de kunst en de bakermat van de Renaissance sluit je vanaf je eerste stappen in de stad in je hart. Vlak buiten Florence wacht de Chianti-streek om door jou ontdekt te worden. Hier komen de gelijknamige en wereldberoemde wijnen vandaan. En wil je even een dagje geen cultuur tijdens je reis door Toscane? Dan strijk je neer aan een heerlijke badplaats bij de Tyrreense Zee.