Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Een rondreis met eigen auto, de perfecte manier om Italië te verkennen

Een rondreis met eigen auto, de perfecte manier om Italië te verkennen

Italië is een land dat je prima kunt bezoeken met de eigen auto. Als je het te ver vindt in één ruk door te rijden dan regel je een overnachting in bijvoorbeeld Oostenrijk. Je arriveert doorgaans in Zuid-Italië omdat dit deel van het land op de kortste afstand van Nederland ligt. Houd er rekening mee dat het rijden in de bergen het nodige van je stuurmanskunst kan vergen. Ook is niet iedere auto hiervoor even geschikt. Je kunt altijd overwegen om eenmaal in Italië een auto te huren die geschikt is om in de bergen te rijden.

Wat wordt je eerste bestemming in Italië?

Het is belangrijk om voor vertrek een plan te maken voor je rondreis. Maak een ijst van plaatsen en streken die je graag wilt bezoeken. Vervolgens kun je aan de hand van je wensenlijstje een planning maken voor je rondreis Italië. Als je vanuit Nederland met de auto reist dan is het logisch om in Zuid Italië je eerste stop te maken. Je vindt hier mooie plaatsen zoals Verona en Florence. Florence staat vooral bekend om de vele kunstschatten die je er vindt, veel kunstenaars komen er graag maar de  stad heeft ook veel te bieden als het gaat om architectuur.

Wat is de beste periode in het jaar voor een rondreis in Italië?

Zeker als je veel kilometers met de auto wilt maken, en dat is al snel het geval in een groot land zoals Italië, kun je je rondreis beter niet plannen in de hete zomermaanden. Juni of september is dan vaak een beter idee. Dan is het ook al heerlijk weer in Italië maar loop je niet het risico dat je in de verzengende hitte in de auto moet zitten. Ook al hebben veel auto’s tegenwoordig airconditioning, het is toch vaak prettiger om bij wat aangenamere temperaturen door een stad te dwalen tijdens een stadswandeling.

Gaan de kinderen mee tijdens de auto rondreis door Italië?

Veel rondreizen in Italië kun je prima maken met je gezin. Italië is een zeer kindvriendelijk land. Overal waar mensen met kinderen komen worden die warm onthaald en geknuffeld door wildvreemden. Vooral vrouwen zijn dol op de bambini, en het maakt ze dan niet uit of het hun eigen kinderen zijn of die van een ander. Als je met jonge kinderen een rondreis gaat maken door Italië dan kun je ervoor kiezen om op campings te overnachten. Veel luxe campings hebben volledig ingerichte bungalowtenten en stacaravans waar je kunt overnachten. Kinderen vinden kamperen vaak geweldig en op de camping is vaak van alles voor ze te doen. Ideaal als papa en mama een dagje willen uitrusten. Als je graag zeker wilt weten dat je kunt overnachten op campings of in hotels van je keuze, dan is het verstandig om die ruim van tevoren te reserveren. Zeker met jonge kinderen is het geen pretje om ’s avonds laat nog eindeloos rond te moeten rijden op zoek naar een overnachtingsplek die niet volgeboekt is.