Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Een Italiaanse avond: dit heb je nodig

Een Italiaanse avond: dit heb je nodig

Wanneer je gezellig een avondje met vrienden of familie wilt eten in Italiaanse stijl, dan is het natuurlijk wel verstandig om je goed voor te bereiden. Er zijn namelijk een paar gerechten die je niet kunt missen op een typische Italiaanse avond. Hieronder lees je precies wat je in huis moet halen wanneer je een Italiaanse maaltijd wilt maken.

Lekkere Italiaanse wijn

Allereerst is het belangrijk dat je genoeg te drinken hebt voor je gasten. Zo kun je verschillende soorten wijnen aanschaffen die van de Italiaanse bodem komen. Bernardus wine heeft voor jou een reeks Italiaanse wijnen op een rij gezet die je gemakkelijk kunt gebruiken bij een Italiaans diner. Zo heb je bijvoorbeeld een overheerlijke rosé die je kunt gebruiken bij een luchtig gerecht zoals vis. Ook heb je een Pinot Grigio die je lekker kunt drinken bij verschillende pasta’s. Daarnaast kun je ook genieten van een Pinot Noir, een overheerlijke rode wijn. Bij deze rode wijn kun je heerlijke vleesgerechten bereiden. Door de combinatie van de beide smaken kun je niet stoppen met genieten.

Verschillende hoofdgerechten

De Italiaanse keuken is enorm breed. Je kunt dus veel verschillende hoofdgerechten maken in de Italiaanse stijl. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke schaal lasagne in elkaar zetten op de Italiaanse manier. Bak gehakt in de pan, doe er groente bij en tot slot gooi de lasagnesaus in de pan. Laat alles rustig koken en bouw dan je lasagne op. Doe de lasagne in de oven met heerlijke geraspte kaas erover heen en geniet van een overheerlijk gerecht.

Ook kun je proberen om zelf pizza te maken. Een typisch Italiaans gerecht is namelijk pizza. Je kunt zelf de deeg maken om vervolgens de pizza te maken die jij lekker vindt. Zo kun je de pizza bijvoorbeeld aftoppen met kaas, ham, ui, paprika en nog veel meer lekkere producten. Doe tot slot de pizza in de oven en geniet van een lekker gerecht.

Nagerecht

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je je gerecht afsluit met een typisch Italiaans nagerecht. Er zijn diverse nagerechten waaruit je kunt kiezen. Een heel bekend Italiaans nagerecht is tiramisu. Het toetje bestaat grotendeels uit lange vingers, koffie en mascarpone. Daarnaast moet je nog bestanddelen toevoegen zoals suiker, eieren, cacaopoeder en koffielikeur. Wanneer je dit allemaal samenbrengt , dan heb je de lekkerste Italiaanse tiramisu gemaakt. Je kunt het gemakkelijk geven aan je gasten en jullie kunnen beginnen met genieten van een heerlijke Italiaanse avond.