Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Dit zijn de 3 mooiste campings aan Italiaanse wijnroutes

Dit zijn de 3 mooiste campings aan Italiaanse wijnroutes

Dit zijn de 3 mooiste campings aan Italiaanse wijnroutes

Overal door Europa lopen de mooiste wijnroutes. In Frankrijk, Spanje, maar ook vooral in Italië. Met name de streek Toscane staat bekend om de prachtige wijnroutes. De ideale manier om deze wijnroutes te ontdekken is door te verblijven op een camping. Op deze manier verblijf je letterlijk op de routes en kun je eenvoudig kennis maken met de lokale wijnboeren en hun wijnen. Welke campings in Italië zijn ideaal om de wijnroutes te ontdekken? Wij hebben er 3 op een rijtje gezet!

Camping Barco Reale

Zoals we eerder schreven is Toscane dé bekendste wijnstreek van Italië. Hier komen de allerbeste wijnen vandaan en de Chianti wijnroute is de crème de la crème van alle wijnroutes. Deze route meandert door de Toscaanse heuvels en brengt je langs ontelbare wijngaarden. Camping Barco Reale bevindt zich middenin deze beroemde wijnroute en je komt hier aan niets tekort. De camping telt zo’n 250 staanplaatsen en is zeer luxe. Het is weliswaar geen 5 sterrencamping in Italië, maar de 4 sterren van Camping Barco Reale hadden er best meer mogen zijn. De camping wordt omgeven door de natuur en bekende steden als Pisa, Siena en Florence liggen allen op een steenworp afstand.

Camping Polvese

Een andere beroemde wijnstreek in Italië is Umbrië. Mede dankzij het milde klimaat in deze streek is Umbrië ideaal voor de wijnbouw. Vele bekende witte en rode wijnen komen hier vandaan. In Umbrië zijn verschillende wijnroutes die je kunt volgen: De Cantivo wijnroute en de Etruskische-Romeinse wijnroute zijn de bekendste. Camping Polvese bevindt zich middenin deze paradijselijk omgeving en hier kun je in alle rust van deze prachtige streek genieten. Het is een kleinschalige familiecamping met zo’n 170 staanplaatsen. Pluspunt: deze camping ligt pal aan het meer van Trasimeno. Dit meer is niet zo groot en indrukwekkend als het comomeer, maar desalniettemin kun je hier zomers heerlijk zwemmen!

Camping Fabulous

We sluiten deze lijst af met de Midden-Italiaanse regio Lazio. Door deze regio loopt de wijnroute van Alta Tuscia. Deze wijnroute brengt je langs onder andere Montefiascone en Bagnoregio en alle wijnproducenten die hier gevestigd zijn. Ook kun je hier overheerlijke vis eten, vers gevangen uit het Bolsena meer. Een camping waar je heerlijk kunt vertoeven is Camping Fabulous. Deze camping ligt middenin een pijnbomenbos van 30 hectare. Naast de wijnroute, ligt ook het strand op steenworp afstand. Kortom, de ideale camping voor een bezoek aan Lazio!