Italiaanse Wijnwijzer 🍷
italie trein

Dit is waarom met de trein naar Italië reizen een goede keus is

italie trein

Met de Thalys naar Parijs en met de Eurostar naar Londen. Treinreizen die inmiddels doodnormaal zijn geworden. Reizen die je ooit misschien ook wel eens hebt gemaakt. Voor korte afstanden per trein draaien we onze hand niet om. Moeten we echter verder reizen dan onze buurlanden, dan krabt de gemiddelde Nederlander zich toch al gauw achter zijn oren. Vanuit Nederland naar verder weg gelegen bestemmingen, zoals met de trein naar Italië reizen? Het is een stuk aangenamer dan je dacht! In dit blog lees je enkele voordelen.

Overdag of ’s nachts reizen via Duitsland of Frankrijk

Ben je van plan om vanuit Nederland per trein naar Italië te reizen? Via de website van NS International kun je tickets voor de internationale trein naar Rome, Milaan, Turijn, Bolzano, Trento en Verona kopen. Kies je voor de nachttrein, dan reis je middels de ÖBB Nightjet via München. De dagtrein rijdt via Frankrijk en wordt verzorgd door Thalys en TGV. Het beste is om je treinreis naar Italië zo vroeg mogelijk vast te leggen. Niet alleen om jezelf te verzekeren van een zitplaats, maar ook vanwege de vroegboekkorting.

Een treinreis is een comfortabele reis

Heb je ook zo een hekel aan dat gedoe op het vliegveld? Wachten voor de paspoortcontrole, boarden en het eeuwige gerommel met bagage. Alhoewel we met het vliegen zelf geen probleem hebben, is de hele procedure eromheen soms simpelweg bloedirritant. Met een treinreis bespaar je jezelf dit. Natuurlijk duurt een treinreis een stuk langer dan een vliegreis. Qua snelheid kan de trein tot een afstand van maximaal 750 kilometer met het vliegtuig concurreren. Echter is ook de treinreis een onderdeel van je vakantie en geniet je onderweg al van prachtige en continu veranderende landschappen.

Geen bijkomende bagagekosten

Om op die bagage nog eens terug te komen: deze heb je gedurende een treinreis altijd bij de hand.Ten hoogste liggen ze aan het einde van de coupé. Aan dat nieuwe boek beginnen? Oplader nodig? Toch die warme trui aan vanavond? Geen enkel probleem. Bovendien betaal je geen euro extra om je koffer mee te kunnen nemen. Waar je met het boeken van een vliegreis nogal eens teleurgesteld raakt door de bijkomende bagagekosten, kun je dankzij de trein je bagage kosteloos meenemen. Vaak is het ook zelfs mogelijk om je fiets mee te nemen.

De trein is een relatief milieuvriendelijk vervoermiddel

Niet alleen heeft een treinreis voor ons persoonlijk allerlei voordelen, ook Moeder Aarde help je een handje door in plaats van in het vliegtuig in de trein te stappen. Vliegen is een voor het milieu erg onvriendelijke manier van reizen. Vliegtuigen verbranden kerosine en stoten daarbij een hoge hoeveelheid CO2 uit. Dit doet het broeikaseffect geen goed. Een treinreis belast het milieu zeven tot elf keer minder dan een vliegtuig. Zeker wanneer je vaker dan één keer per jaar naar Italië reist, help je het milieu door in de trein te stappen.

Rechtstreeks naar het hart van een stad

Wie het vliegtuig naar zijn vakantiebestemming neemt, moet na aankomst verder reizen. Ofwel per huurauto, ofwel per taxi of openbaar vervoer. Zeker wanneer je op stedentrip gaat, is het fijn dat je na je reis in het kloppende hart van een stad staat. Zo ben je gauw bij je accommodatie en heb je geen gedoe met andere vervoermiddelen, waardoor het reizen per trein nog eens extra geldbesparend wordt. Bedenk alleen al maar eens hoeveel geld je niet aan een taxi uit hoeft te geven.

Verder reizen binnen Italië? Reken dan op een prima nationaal spoorwegnetwerk

Je kunt de trein naar Italië natuurlijk voor een citytrip nemen, maar ook voor een rondreis door het land. Eenmaal aangekomen maak je binnen Italië gebruik van een prima spoorwegnetwerk dat alle belangrijke steden met elkaar verbindt. Let er wel op dat de treinen gedurende de vakantieperiodes al gauw vol zitten. Naast de vroegboekkorting die je ontvangt dus nóg een reden om tijdig via internet te reserveren. Aanbiedingen bestaan er volop en bezorgen je een flinke korting op de toch al behoorlijk goedkope treinkaartjes in het land. De Italiaanse treindiensten worden verzorgd door Trenitalia.