Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Deze wijnlocaties mogen niet missen tijdens je roadtrip door Italië

Deze wijnlocaties mogen niet missen tijdens je roadtrip door Italië

Het klinkt als een droom, maar deze droom zou toch echt werkelijkheid kunnen worden: een roadtrip door Bella Italia door de mooiste stadjes en uitgestrekte wijngaarden. Om dit met je familie, dierbaren of vrienden te kunnen doen, dat is iets waar je zeker dankbaar voor moet zijn als dat mogelijk is. Het is dan ook ontzettend leuk om iets speciaals tijdens deze roadtrip te doen, zodat het een reis voor in de boeken wordt waar je altijd fijne herinneringen aan zal hebben. Het is een goed idee om er een speciale wijnreis van te maken, zodat jullie van wijngaard naar wijngaard gaan tijdens de grote roadtrip. Maar, wat zijn nou wijnlocaties die niet mogen ontbreken tijdens de roadtrip? En, hoe verblijf je dan precies? Dat lees je hier!

Heerlijke wijnen uit het prachtige Puglia

Een streek die echt niet mag ontbreken tijdens je fenomenale reis door Italië, is Puglia. Als je met een groot gezelschap deze gave roadtrip gaat maken, dan is het een verstandig idee om naar luxe vakantiehuizen te kijken. Op deze manier kunnen jullie luxe verblijven, maar wel op een manier die budgetproof is. Zo’n groot vakantiehuis kost natuurlijk wel een flinke duit, maar als je het bedrag deelt door het aantal mensen dat deel uitmaakt van het gezelschap, valt het wel mee. Als je naar een wijnlocatie gaat, dan is het natuurlijk ook al wat duurder dan normaal, aangezien deze locaties uniek zijn en je er ongelimiteerd wijn kan drinken. Wijn is nou eenmaal duur. Gelukkig smaakt in Puglia de wijn nog lekkerder dan normaal. Een heerlijk glas Primitivo, dat is iets waar menig mens naar snakt op een warme zomerdag. Een overheerlijke barbecue met al je geliefden en dierbaren, terwijl jullie genieten van de kruidige aroma’s die de wijnen in het prachtige Puglia te bieden hebben!

Het verfijnde Veneto

Een vakantiehuis 12 personen is de ideale accommodatie om in te verblijven in het fraaie Veneto. Deze streek staat bekend om alle heerlijke prosecco’s die er vandaan komen. Daarnaast staat de streek op de UNESCO-werelderfgoedlijst, omdat het er buitengewoon mooi is. Je kan er dus niet alleen hemelse wijnen drinken, maar ook de natuur en het landschap is de moeite waard! Wanneer kom jij de buonissimi bubbels proeven? Je zult er geen spijt van krijgen, boek snel die unieke roadtrip in Italië, zodat jij kan ontdekken welke wijnsoort perfect bij jou past.