Italiaanse Wijnwijzer 🍷
Andere typische Italiaanse dranken om te schenken

Andere typische Italiaanse dranken om te schenken

Jouw aandacht gaat natuurlijk vooral uit naar de heerlijke Italiaanse wijnen. Dat neemt niet weg dat De Laars niet alleen maar om de wijn bekendstaat. Het is juist ook zo dat er heel veel andere interessante dranken zijn die de moeite meer dan waard zijn om te schenken. Die zijn ook nog eens voor verschillende momenten op de dag. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere soorten koffie die je dankzij een goede koffiemachine aanbieding zelf kan gaan schenken. Het is leuk om dit eens uit te zoeken.

Andere typische Italiaanse dranken om te schenken

De espresso

Misschien wel het bekendste drankje dat uit Italië komt, naast de wijnen, is de espresso. Wanneer je in Italië een koffie bestelt, dan gaan ze ervan uit dat je deze variant bedoelt. Waar je in Nederland natuurlijk juist specifiek moet zeggen dat je een espresso wilt. Het is wel een favoriet van heel veel mensen. Daarom is het ook niet gek dat de Italiaanse espresso machine voor eigen gebruik flink in de lift zit de laatste jaren. Het is zeker de moeite waard om daar zelf ook eens naar te kijken als je het graag drinkt.

De andere Italiaanse koffie

Dan is er natuurlijk ook nog die andere typische Italiaanse koffie waar we in Nederland gek op zijn. Het gaat dan natuurlijk over de cappuccino. Het is het soort koffie dat net wat dichter bij de Nederlandse variant ligt en daarom ook met grote kommen tegelijk naar binnen gaat bij veel consumenten. Toch is hij bijna nergens zo te krijgen als in Italië zelf. Het is daarom zeker de moeite waard om je erin te verdiepen hoe dat komt. Om daar dan zelf ook je voordeel mee te doen en te leren hoe je deze zet en schenkt in huis.

Variaties op bekende dranken

Waar ze in Italië ook goed in zijn, is het bieden van variaties op dranken uit andere landen. Zo is het bijvoorbeeld de moeite waard om eens te bekijken hoe de Italiaanse champagne je eigenlijk smaakt. Eigenlijk mag dit natuurlijk geen champagne heten, want dit is voorbehouden aan de echte makers uit de streek in Frankrijk. Eigenlijk is dit natuurlijk gewoon een mousserende wijn. En dan kom je dus ook al snel in de buurt van de prosecco. En die kent iedereen natuurlijk wel. Dit geeft je een idee van wat je ervan mag verwachten als je deze drinkt.

Iets zeer zoets proberen

Tot slot is het ook leuk om nog even te wijzen op Limoncello. Ook dit is natuurlijk een drank die inmiddels wel helemaal ingeburgerd is in Nederland. Toch mag niet vergeten worden dat de oorsprong ervan in Italië ligt. Daar vind je dan ook nog altijd de beste soorten. Wanneer je die thuis eens zou willen schenken, dan is het de moeite waard te noemen om ze te importeren. Alleen al omdat ze niet te vergelijken zijn met de voordeligere soorten die worden nagemaakt in eigen land en op andere plekken op de wereld. Alleen zo proef je het echte Italië.