Italiaanse Wijnwijzer 🍷
7 redenen waarom Italië het vakantieland bij uitstek is!

7 redenen waarom Italië het vakantieland bij uitstek is!

7 redenen waarom Italië het vakantieland bij uitstek is!
We weten natuurlijk al lang dat een vakantie in Italië altijd een feest is. Het leven in Italië wordt niet voor niets ‘La Dolce Vita’, het goede leven, genoemd. 7 redenen waarom Italië hét vakantieland bij uitstek is.

1. Afwisselend landschap

Het landschap in Italië is zeer afwisselend. Van indrukwekkende bergen tot vulkanen, gletsjers, fonkelende meren en prachtige kleurrijke bloemenvelden, het landschap in Italië is overal weer anders en verveelt nooit. Van authentieke kleine dorpjes tot moderne wereldsteden, in Italië is ieder gebied weer anders. Een rondreis door Italië is dan ook een feest voor nieuwsgierige avonturiers. Klaar om je te laten verrassen? Ga dan op groepsreis naar Italië. Zo ontdek je alle mooie gebieden die Italië rijk is, gezellig samen met een groep andere reizigers.

2. Rijke geschiedenis

Naast prachtige natuur kent Italië ook een rijke geschiedenis. In steden als Rome en Florence vind je talloze overblijfselen van de interessante historie van het land. Iedere baksteen ademt hier duizenden jaren aan geschiedenis. Oude tempels, aquaducten, middeleeuwse bruggen, kerken en amfitheaters, Italië is er vol mee. Hoe vaak je ook in Italië bent geweest, je bent nooit klaar de Italiaanse geschiedenis te ontdekken.

3. Kunst

Ook op het gebied van kunst is Italië de koploper van Europa. De Italiaanse grond is door de eeuwen heen een goede voedingsbodem geweest voor talentvolle kunstenaars. Enkele van ’s werelds meest bekendste kunstwerken zijn van Italiaanse hand. Da Vinci, Michelangelo, Caravaggio, Botticelli, need we say more?

4. Heerlijk eten

Uiteraard heeft ook het eten in Italië een grote aantrekkingskracht op menig toerist. Pizza, pasta, gelato en tiramisu, het mediterrane eten is rijk aan smaak en heerlijk vers. Simpele maaltijden van goede ingrediënten, bereid met veel olfijfolie. Nergens ter wereld eet je zo lekker als in Italië.

5. Wijnen

Italië is een echt wijnland. Het land kent 20 verschillende wijnstreken waar de lekkerste wijnen worden geproduceerd. Wie in Toscane de originele Chianti wijn proeft snapt direct waarom Italië één van de belangrijkste wijnlanden ter wereld is.

6. Sport

Italië is een paradijs voor sportfanaten. Je kunt er van alles doen, van abseilen tot mountainbiken en eindeloos wandelen. Ook vind je er heel veel leuke wintersportgebieden en meer dan genoeg kustlijn om je lekker uit te leven met verschillende soorten watersporten. De Italianen zelf zijn ook gek op sport. Met wereldberoemde voetbalclubs als AC Milan en Juventus komen voetballiefhebbers ruimschoots aan hun trekken.

7. Shoppen

Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Italië. Modehoofdstad Milaan is een walhalla voor het shoppubliek. Je vindt hier onder andere de Galleria Vittorio Emanuele II, een prachtige eeuwenoude winkelpassage waar je winkels van luxe Italiaanse ontwerpers als Gucci, Prada, Dolce & Gabbana en Armani kunt bezoeken.