Italiaanse Wijnwijzer 🍷
4 keer de lekkerste alcoholvrije wijnen

4 keer de lekkerste alcoholvrije wijnen

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je, als wijnliefhebber, even of voor langere tijd geen alcohol wilt drinken. Of het nou gaat om een zwangerschap, kinderwens, medicijngebruik of een gezondere levensstijl. You name it. De reden maakt natuurlijk eigenlijk niet zoveel uit, het belangrijkste is dat de  alcoholvrije wijnen nét zo lekker zijn als jouw favoriete alcoholische dranken. In dit artikel delen we heerlijke alcoholvrije wijnen met je. Dit wordt gegarandeerd genieten!

Alcoholvrije wijnen

Als je nu niet zo vaak wijn drinkt dan is het misschien een beetje overweldigend allemaal. Waar moet je beginnen? Welke wijnen bestaan er en welke wijn past het beste bij mijn smaak? Hieronder geef ik je een antwoord op al deze vragen. Allereerst is het handig om te weten dat er verschillende wijnen zijn:

  • Witte wijn
  • Rode wijn
  • Rosé wijn

Daarnaast heb je ook nog glühwein en sangria, maar die laten we voor nu nog even. Witte wijn is vaak wat minder ‘zwaar’ van smaak dan rode wijn en rosé wijn heeft meestal een  fruitige smaak. Je kunt een wijn zoet of droog bestellen. Zoals je leest is er best veel informatie te vertellen over wijn, en dan heb ik het nog niet eens gehad over alle verschillende smaken, smaaktonen en bijvoorbeeld merken die er te koop zijn. Als jij wijnen interessant vindt dan raad ik je zeker aan om de zoektocht aan te gaan. Online zijn ook verschillende proefpakketten te koop, mega handig voor jou als beginner. Zo kun jij rustig uitzoeken welke smaken bij jou passen en van welke wijnen jij het meest geniet!

Alcohol vrije dranken

Naast de verschillende alcoholvrije wijnen zijn er ook heel veel andere alcoholvrije dranken te vinden online. Je kunt er zelfs allerlei verschillende recepten over vinden. Zo heb jij super makkelijk én snel een mega lekker drankje klaar staan voor je familie, vrienden of helemaal voor jezelf. Om het jou helemaal gemakkelijk te maken hebben ze echt alles wat jij nodig hebt voor de lekkerste drankjes gewoon op hun eigen website te koop staan. Mocht je eerst nog wat drankjes uit willen proberen dan kun je ook kiezen voor een mocktail pakket, daarna kun je zelf aan de slag gaan!

De lekkerste wijnen op een rijtje

  • Somee Chardonnay
  • Freixenet Sparkling alcoholvrij
  • Kolonne Null Cuveé Rouge

Eigenlijk valt er niet te kiezen tussen het heerlijke en grote aanbod, maak dus snel zelf je keuze online.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel enthousiast bent geworden om lekker te gaan experimenteren met alcoholvrije wijnen en met het maken de lekkerste mocktails. Cheers!