Italiaanse Wijnwijzer 🍷
3 beste wijngebieden om te bezoeken in Italië

3 beste wijngebieden om te bezoeken in Italië

Het is geen geheim dat Italië de thuisbasis is van een van de meest gevierde wijn culturen ter wereld. Niet alleen produceert dit Europese land enkele van de bekendste druivensoorten ter wereld, maar het heeft ook enkele van de lekkerste regio’s om te bezoeken als je een liefhebber bent van alles wat met wijn te maken heeft. Van Toscane en Veneto tot Sicilië en Alto Adige, er zijn meer dan genoeg Italiaanse wijngebieden om te verkennen. Als je op zoek bent naar de beste wijngebieden in Italië om te bezoeken deze vakantie, hebben we je gedekt met deze lijst. 

Toscane

Als je met een reisbureau zoals Bookatrekking deze vakantie een reis hebt geboekt naar Italië, moet je wel naar een van de talloze wijnstreken om jezelf in de italiaanse cultuur onder te dompelen. Toscane staat om een aantal redenen bekend als een van de beste wijngebieden om te bezoeken in Italië, maar de meest opvallende is de verscheidenheid aan wijnen die hier worden geproduceerd. Toscane staat bekend om de traditionele Italiaanse druivensoorten zoals Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Chianti. Deze regio staat ook bekend om de frisse Chardonnay en Pinot Nero wijnen die in het Chiantigebied worden geproduceerd. 

Veneto

Veneto is ook een van de beste wijngebieden om te bezoeken in Italië, niet alleen omdat hier enkele van de lekkerste wijnen van heel Italië vandaan komen, maar ook vanwege de prachtige ligging van de wijngaarden. De wijngaarden in Veneto liggen verscholen op hellingen en zijn omgeven door weelderig groen, wat zorgt voor prachtige landschappen. Veneto is de thuisbasis van enkele van de beroemdste rode wijnen ter wereld, waaronder de rode Amarone, een volle wijn gemaakt van de Corvina druif en gerijpt in een vat voor een langere periode. 

Sicilië

Sicilië is een van de beste wijngebieden in Italië voor liefhebbers van rode wijnen, dankzij de rijke bodem in de hele regio. De rode grond is rijk aan mineralen en biedt uitstekende omstandigheden voor het verbouwen van de meest gewilde rode druiven van Italië. Deze druiven worden gebruikt om enkele van de beroemdste rode wijnen van Italië te maken, waaronder de Nobile di Montalcino en de Siduri. Als je een liefhebber bent van rode wijn, moet je Sicilië toevoegen aan je lijst van beste wijngebieden om te bezoeken in Italië. Als je de beste wijnen wilt ervaren deze vakantie, houd dan deze streken in gedachten. Verder nog een laatste tip, wanneer je problemen hebt met je vlucht, gebruik dan Aviclaim om mogelijk compensatie aan te vragen.