Bardolino

De Italiaanse wijn Bardolino

De wijn Bardolino is een frisse, droge rode wijn met een robijnrode kleur die al eeuwen wordt gemaakt in de Italiaanse stad Bardolino. Voor deze wijn wordt alleen typische Italiaanse druiven gebruikt die hier bij ons minder gekend zijn zoals: Corvina, Rondinella, Molinara, Rossignol,… deze druiven zeggen niet veel, des te beter voor hun typische Italiaanse smaak.

Normaal moet een rode wijn op kamertemperatuur bewaard en gedronken worden maar in dit geval is het beter om de wijn lichtjes te koelen in een wijnkoeler, dit omdat de smaken en kruiden dan meer naar boven komen. De wijn wordt op traditionele wijze gemaakt en voor de volle smaak gaat de wijn 12 maanden naar de wijnkelder om nadien op de markt gebracht te kunnen worden.

Wat kun je bij de wijn serveren?

Als u de wijn drinkt komt de wijn beter tot zijn recht bij lichte gerechten. We denken dan aan pasta’s, typisch gekend in Italië maar ook bij salades doet deze wijn het bijzonder goed. Dat kan zijn salades doe je koud kunt eten of eventueel salades met warme scampi’s,… De voorkeur voor vlees erbij te eten gaat naar wit vlees. Wit vlees zoals kip maar ook wild witvlees zoals een stukje eendenborst.

Verder is de wijn te combineren met een barbecue waar er sowieso al wit vlees en salades in voorkomen maar ook bij gegrild vlees smaakt deze wijn voortreffelijk.
Aan te raden zoals eerder gezegd om de wijn ietsje te koelen, kun je de wijn ook drinken in het gezelschap ’s avonds van vrienden met een paar borrelnootjes op tafel of als u eerder een voorkeur heeft tot een gezellig boek.

Tip: de wijn is heel goed voor een maaltijd te beginnen. Let er wel op dat u een glaasje water bij de hand heeft.