Barbaresco

De Italiaanse wijn Barbaresco

De Barbaresco wijn is een typische lichtrode wijn afkomstig vanuit het mooie Italië. De wijn wordt gebrouwen van een minder bekende soort en dat is de Nebbiolo druif. De Barbaresco kun je vergelijken met een subtielere wijn die nogal zacht van smaak is omdat het klimaat in die regio nogal wat zachter is dan andere regio’s.

Het verschil met deze wijn is dat de druiven pas worden geplukt als ze echt rijp zijn voor de pluk en dan worden ze 4 maanden gedroogd zodat het overtollige vocht eraf druipt en dat je later een echte lichte smaak creëert. De afdronk smaakt naar vanille, kaneel en die samenstelling wordt afgewerkt met weinig groene peperkorrels. Het is een typische wijn voor een wijnkennis die houdt van een zachte lichte rode wijn en die houdt van een niet al te sterke wijnsmaak zoals een volle rode wijn.

Wat kun je bij de wijn serveren?

Bij deze soort wijn is het in principe mogelijk om talloze gerechten mee te combineren. Door zijn fijne smaak kan u de Italiaanse wijn schenken bij een barbecue waar de smaak overigens heel fris uitkomt vanwege het eten en de lichte smaak. Het alcohol gehalte is ook niet zo heel groot dus u kan met een gerust hart al een slokje meer van drinken maar houd dan wel een glaasje water bij de hand want de wijn kan nogal zwaar uitkomen.

Bij witte visgerechten zal deze wijn goed tot zijn recht komen, echter kunt u de wijn ook gebruiken bij bijvoorbeeld zalm of andere vissoorten.

Tip: U kan de wijn gebruiken als een dessertwijn. Eventueel kan u de maaltijd ermee sluiten en dan als laatste nog een niet al te zoetig dessert eten zoals bijvoorbeeld een ijsje.
s’Avonds kan u met een goed boek ook genieten van deze wijn.